GENERAL

optic-style.com este o platforma de e-commerce cu cu produse de la brand-uri renumite tip pe teritoriul Romaniei, numita pe scurt magazin online.

Domain-ul optic-style.com,  site-ul si brandul Optic Style sunt proprietatea Northteam Ltd. (BG). In continutul acestor Termeni si Conditii, vom numi aceasta totalitate optic-style.com.

optic-style.com isi asuma dreptul de a modifica in orice moment continutul site-ului, precum si de a inceta utilizarea acestuia de catre un utilizator in conditiile in care el are acces neutorizat, in cazul unor actiuni incorecte sau contrare legilor Romaniei si ale Uniunii Europene.

optic-style.com, proprietarii acestui site si angajatii companiei nu sunt raspunzatori pentru niciun fel de daune aparute ca urmare utilizarii sau incapacitatii de a utiliza site-ul.

Toate modulele, tehnologiile, know-how si software source code folosite sunt proprietatea optic-style.com sau unor terte autorizate de catre optic-style.com. Este interzisa copierea si distribuirea partiala sau totala a codului.

Parte din TERMENII SI CONDITIILE GENERALE pentru folosirea site-ului face si POLITICA NOASTRA DE CONFIDENTIALITATE. Acolo sunt enumerate toate regulile si politicile pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, politici pentru folosirea  cookie-urilor, precum si o serie de intrebari privind securitatea informatiilor, drepturile si obligatiile legate de folosirea site-ului.

Aceste Termeni si Condiții Generale au efect de contract de vânzare-cumparare între optic-style.com și client.

 

INREGISTRARE COMANDA

Conditii necesare pentru a inregistra o comanda cu unu sau mai multe articole:

Inregistrare pe optic-style.com.

Adresa de mail si numar de telefon corect.

Adresa de livrare introdusa corect.

Date despre client (contragent) introduse corect – nume si prenume pentru persoane fizice  si/sau  date pentru indentificare fiscala pentru persoane juridice – numele firmei, adresa de inregistrare, persoana responsabila, UIC, No TVA.

Bifa pentru acord cu Termenii si Conditiile generale si click pe buton <CUMPARA>.

Dupa ce comanda a fost inregistrata cu succes, optic-style.com va trimite un mesaj la adresa Dvs. de mail cu un link, ce trebuie accesat.

MODIFICARE SAU ANULARE DE COMANDA

In cazul in care produsele comandate nu sunt pe stoc, optic-style.com se angajeaza de a va notifica telefonic sau pe mail pentru epuizarea produselor din stoc termen de o zi lucratoare dupa plasarea comenzii.

In caz ca doriti sa faceti modidicari sau sa anulati comanda dupa ce ati confirmat-o, este necesar sa intrati in legatura cu un administrator optic-style.com telephonic sau pe e-mail.

optic-style.com nu accepta plati electronice. Toate platile se efectueaza in momentul primirii produselor.

 

EXPEDIERE SI LIVRARE COMENZI

In general, comenzile plasate si comfirmate in intervalul luni-vineri pana in ora 17.00 si sambata pana in ora 11.00, vor fi expediate de catre optic-style.com in aceeasi zi.

Toate comenzile plasate dupa ora 17.00 in intervalul luni-vineri si dupa 11:00 sambata, vor fi  expediate de catre optic-style.com urmatoarea zi lucratoare.

Toate comenzile plasate duminica vor fi expediate de catre optic-style.com luni.

Termenul de livrare a comenzilor este:

Pentru orasele Bucuresti, Pitesti, Giurgiu si Craiova – 3 zile lucratorare dupa expedierea comenzii, cu exceptia cazurilor in care exista restrictii suplimentare dictate de catre firma de curierat.

 Pentru toate celalalte localitati pe teritoriul tarii – 5 zile lucratoare dupa expedierea comenzii, cu exceptia cazurilor in care exista restrictii suplimentare dictate de catre firma de curierat.

Orice comanda primita si platita de client este considerata un acord intre aceasta si optic-style.com, unde clientul primeste drepturi de consumator.

Fiecare produs existent in comanda este proprietatea optic-style.com pana clientul nu achita suma convenita si pana nu se incheie afacerea.

optic-style.com trimite toate comenzile prin serviciu de curierat in finctie de locatia dvs. , la discretia sa, pentru a optimiza costurile de livrare.

Livrarea produselor va fi GRATUITĂ oriunde în țară pentru comenzile care au o valoare de minim 99 RON (inclusiv TVA). Pentru comenzile mai mici de 99 RON (inclusiv TVA) se va aplica un tarif de livrare în cuantum de 10 RON (inclusiv TVA) pentru orice localitate din țară.

RETUR

Dupa primirea produsului, clientul il poate returna fara penalitati, iar optic-style.com sa il accepte in conditiile urmatoare:

Produsul arata in felul in care a fost primit.

A fost pastrat aspectul bun al produsului (produsul nu a fost rupt, zgariat).

Nu exista daune si semne vizibile de utilizare.

Au fost pastrate ambalajul original, etichetele, consumativele si accesoriile, in cazul in care acestea au fost incluse.

Formular de retur completat corect. Puteti descarca formularul de retur pe optic-style.com.

Conform legii comertului la distanta (Ordonata Guvernului nr 130/2000), puteti returna produsele comandate in termen de 30 de la data achizitiei.

Returnarea se desfasoara cu o notificare prealabila din partea dvs. telefonic +40773821466 sau pe adresa de mail sales@optic-style.com.

Cheltuielile pentru returul produselor sunt suportate de catre client. optic-style.com va deduce suma cheltuielilor de transport de la suma rambursata.

 

INLOCUIRE

Dupa primirea comenzii, clientul are dreptul de a inlocui produsul cumparat cu un alt produs fara penalitati, iar optic-style.com va accepta inlocuirea in conditiile urmatoare:

Produsul arata in felul in care a fost primit.

A fost pastrat aspectul bun al produsului (produsul nu a fost rupt, zgariat).

Nu exista daune si semne vizibile de utilizare.

Au fost pastrate ambalajul original, etichetele, consumativele si accesoriile, in cazul in care acestea au fost incluse.

Formular de retur completat corect. Puteti descarca formularul de retur pe optic-style.com.

Conform legii comertului la distanta (Ordonata Guvernului nr 130/2000), puteti inlocui produsele comandate in termen de 14 de la data achizitiei.

Inlocuirea se desfasoara cu o notificare prealabila din partea dvs. telefonic +40773821466 sau pe adresa de mail sales@optic-style.com.

Atunci cand exista diferenta in valoarea articolelor inlocuite, clientul sau optic-style.com trebuie sa achite diferenta  celeilalte parti. optic-style.com plateste sumele datorate prin tranzactie bancara (pe contul clientului mentionat in Formularul de retur) sau prin ramburs.

Cheltuielile de transport pentru inlocuirea produselor in ambele directii sunt suportate de catre client. optic-style.com  va deduce suma cheltuielilor de transport de la suma rambursata.

GARANTIE

Toate produsele - OCHELARI, RAME PENTRU OCHELARI DE VEDERE SI BIJUTERII, REALIZATE DIN METALE PRETIOASE SI PIETRE PRETIOASE - au certificate de autenticitate oferite de furnizorii ale optic-style.com – producatorii produselor sau distribuitorii autorizati.

optic-style.com garanteaza ca toate produsele pe site sunt originale.

Toate produsele comercializate pe optic-style.com au 2 ani de garantie pentru defecte, incepand de la momentul livrarii.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect impreauna cu:

Factura si toate actele aditionale la livrare;

Certificate de la producatori;

Ambalaj complet – toc, lavetica (pentru ochelari si rame pentru ochelari), cutii si suporturi (pentru bijuterii) si alte accesorii cu care a fost primit produsul.

Garantia nu acopera uzura, pierderea, furtul si pagubele cauzate de utilizarea necorespunzatoare, incidente sau neglijirea produselor. Nu se acopera deterioari cauzate de umezeala.

Fiecare schimbare fizica a produsului (adaugarea, inlocuirea sau eliminarea elementelor), inclusiv repararea si intretinerea produsului de o persoana neautorizata de optic-style.com, face garantia invalida.

optic-style.com nu raspunde pentru niciun fel de daune insoritoare sau consecvente care rezulta din deterioarea sau functionarea defectuasa a produsului.

Fiecare recompensa de daune de catre optic-style.com la respectarea garantei nu poate fi mai mare decat pretul de achizitie al produsului. optic-style.com plateste sumele datorate prin tranzactie bancara (pe contul clientului mentionat in Formularul de reclamatie) sau prin ramburs.

 

RECLAMATII

Conform legii comertului la distanta (Ordonata Guvernului nr 130/2000) si Legea  449/2004 si O.G. 21/1992, consumatorul are dreptul la reclamatii in cazurile in care:

au fost constatate lipse;

produsele sunt defecte;

dimensiunile nu corespund cu cele declarate;

brandul declarat nu corespunde;

Pentru a depune o reclamatie, clientul trebuie sa notifice optic-style.com in scris, in termen de 30 zile dupa ce a descoperit defectul, dar nu mai tarziu de 2 ani de la livrare, pe adresa de mail sales@optic-style.com.

Atunci cand face o reclamatie, clientul trebuie sa trimita produsul prin curier  la adresa:

Bulgaria, Ruse 7000

Northteam Ltd.

impreauna cu:

аmbalajul original;

toate actele aditionale (certificate si/sau carduri de garantie) emise de optic-style.com – chitanta de primire, bon fiscal, factura;

toate certificatele si carduri de garantie emise  de optic-style.com, producatorii sau reprezentantii oficiali;

FORMULARUL DE RECLAMATII completat corect. Puteti descarca formularul de garantie pe site-ul nostru.

Atunci cand face o reclamatie, clientul poate cere:

rambursarea sumei platite;

inlocuirea produsului cu un produs nou;

reducere de pret;

reparare articolului.

In cazul in care clientul are dreptul la rambursare, suma va fi platita prin transfer bancar (pe contul clientului indicat in FORMULARUL DE RECLAMATIE) sau prin firma de curierat.

CONFIDENTIALITATE

1. optic-style.com va procesa toate datele si informatiile Dvs. conform POLITICA DE CONFIDENTIALITATE,  care este in conformitate cu legile Romaniei si regulamentul pentru Protectia Datelor Personale ale Uniunii Europene EU - GDPR / 2018. Pentru a procesa comanda Dvs. avem nevoie de acordul Dvs. cu aceasta politica.

2. Cu inregistrarea Dvs. pe optic-style.com Dvs. creati un profil de utilizator in care introduceti datele dvs. personale pentru acces si informatii cu caracter personal. Restul clientilor nu vor avea acces de aceste informatii. Parola dvs. este personala si se introduce criptat, optic-style.com nu are informatii despre parola.

3. In caz ca ati uitat parola, folositi optiunea ”parola uitata”. Sistemul nostru va genera un link de activare pentru parola noua, care va fi trimis catre mailul dvs.

4. Nimeni din echipa noastra nu va solicita parola Dvs. sau orice alte date pentru folosirea optic-style.com. In caz ca primiti o astfel de solicitare, va rugam sa nu raspundeti. Este posibil sa fie o tentativa de frauda!

5. optic-style.com poate contine banere si link-uri catre alte site-uri. Aceste link-uri sunt oferite cu scopul de a usora navigarea utilizatorilor pe site. Prin apasarea pe anumite link-uri si/sau reclame, este posibil sa se activeze asa numitele cookies. optic-style.com nu controleaza aceste cookies. Echipa optic-style.com nu este responsabila pentru continutul sau intretinerea acestor pagini si nu este responsabila pentru eventualele daune rezultate din continutul si/sau intretinerea acestora.

optic-style.com isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi in orice moment. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand pagina ”Termeni si Conditii”.

DEFINITII:

drept de autor – in sensul acestor Termeni Generali, dreptul de autor inseamna dreptul exclusiv al autorului de a detine: o lucrare literara sau artistica; o dezvoltare stiintifica; un film sau un video; muzica; program de TV sau radio; source code al unui software; baze de date cu informatii proprii sau colecatate; atribuire; desen; plan; model; prototip; articol; tehnologie sau proces; cunostinte stiintifice, industriale sau comerciale (know-how); analiza stiintifica sau analiza de piata.

drept de utilizare – dreptul acordat de catre autor la alte persoane in baza unui contract de utilizare gratuita sau negratuita.

outlet modele de produse de marca – outlet modele se numesc produse noi, nefolosite si fara defecte de fabricatie. Aceste produse fac parte din soldurile ramease pe stoc la producatori inainte si dupa lansarea noilor game de produse la preturi mult mai mici. In momentul in care modelele sunt oferite de catre optic-style.com, ele deja au fost puse pe piata personal sau cu acordul proprietarului al brandului.

client (utilizator) – fiecare persoana care a completat voluntar informatia solicitata in campurile pentru inregistrare si/sau in campurile pentru comanda rapida

comanda – numim orice actiune voluntara initiata de catre client (utilizator) pentru solicitarea unui articol din magazinul online. Toate comenzile contin un numar unic, data si ora de inregistrare, data si ora de confirmare, adresa IP si tip de internet browser prin care a fost initiata actiunea, precum si informatii personale despre destinatar (platitorul rambursului).

Ultima editare – 10.06. 2020

Urmariti-ne pe Facebook